Hypnotherapie en Integratieve psychotherapieWelkom

Wat is counseling?

Wat is integratieve psychotherapie?

Waarvoor kun je terecht?

Werkwijze

Wie ben ik?

Wil je contact?

tricolore Texte français


Wie kijkt hier in de spiegel? Barbara....

Al heel lang ben ik gefascineerd door menselijke relaties. En door taal, dat mooie communicatiemiddel dat soms ontoereikend is om uit te drukken hoe je je voelt.

Geïnspireerd door de prachtige klanken van het Frans, ging ik Franse taal- en letterkunde studeren. Om van heel veel romanpersonages te vernemen wat hun problemen waren, en hoe ze die al dan niet oplosten. Met de specialisatie 'psychoanalyse en literatuur' legde ik al de basis voor een speurtocht in de menselijke psyche. 
Na mijn studie ging ik werken als docent Frans, redacteur en projectmanager. En ik werd moeder van twee kinderen.

In mijn privéleven gebeurden er dingen die me ertoe brachten op zoek te gaan in mijn eigen innerlijke wereld. Ik ging in therapie, ontdekte veel en kon problemen oplossen. Jaren later bleek dat ik nog meer moest onderzoeken om gelukkig te kunnen worden. Ik ging meerdere malen naar Frankrijk om groepstherapie te doen, in een Franse groep. Ook nu weer kon ik dingen veranderen, en kwam er ruimte voor iets nieuws.

Ik bleef dit soort activiteiten doen, en las veel over 'persoonlijke ontwikkeling' en therapie.
Met de jaren kwam het besef dat ik het roer wilde omgooien, en anderen wilde gaan begeleiden in hun proces. Daarom ging ik een driejarige opleiding counseling & integratieve psychotherapie volgen (diploma bij BGL behaald in juni 2011). 

Hierin komt alles samen wat ik geleerd en ervaren heb: de verbeeldingskracht die nodig is om met het onbewuste in contact te kunnen zijn, het spelen met taal (waar vooral Franse therapeuten zo goed in zijn), mijn eigen transformatieproces. Ik heb een 'gereedschapskist' vol technieken meegekregen om mensen te kunnen begeleiden. En dat werkt! Het is steeds weer prachtig om te zien hoe mensen hun eigen mogelijkheden ontdekken en kiezen wat bij hen past, hoe ze veranderen.....
Ik voel me bevoorrecht dat ik daarbij aanwezig mag zijn.

Ik ben natuurlijk nog niet uitgeleerd, dat ben je nooit in dit vakgebied. Ik lees veel, en volg regelmatig bijscholingen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen die ik in de praktijk kan toepassen. 

 


Spiegels zouden er goed aan doen te reflecteren alvorens
 de beelden te weerkaatsen.

Jean Cocteau, Essai de critique indirecte


 © Face à face, praktijk voor counseling en integratieve psychotherapie in Sint-Michielsgestel (Maaskantje)