Hypnotherapie en Integratieve psychotherapie


Welkom

Wat is counseling?

Wat is integratieve psychotherapie?

Waarvoor kun je terecht?

Werkwijze

Wie ben ik?

Wil je contact?

Links

 
tricolore Texte franÁais


Wat is integratieve psychotherapie?

Integratieve Psychotherapie is een vorm van psychotherapie die zich niet beperkt tot ťťn benadering, maar gebruik maakt van inzichten en methodieken uit verschillende disciplines, zoals de hypnotherapie, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Gestalt en cognitieve gedragstherapie. Er wordt veel gebruik gemaakt van trance oftewel hypnose.
Een veelzijdige aanpak, en maatwerk dat aansluit bij de problematiek van de cliŽnt.

Hulpbronnen

Een belangrijk uitgangspunt van de integratieve psychotherapie is dat mensen alle benodigde hulpbronnen in huis hebben of kunnen ontwikkelen om de doelen te bereiken die hen voor ogen staan. Vaak zijn ze zich echter niet bewust van de omvang van de eigen ‘schatkist’ of lukt het hen maar niet om deze te ontsluiten.

De integratief therapeut helpt de cliŽnt opnieuw contact te maken met zijn innerlijke wereld en de vermogens die daarin opgeslagen liggen. De cliŽnt is hierdoor in staat de benodigde hulpbronnen aan te boren en te gebruiken om de klachten op te lossen.

Trance

Om contact maken met de innerlijke wereld gebruiken we het verschijnsel trance. Trance is een natuurlijke staat waarin je verkeert als je geconcentreerd bezig bent. Als je naar een spannende film kijkt, of een mooi boek leest bijvoorbeeld. Als je in trance bent, kun je makkelijker terug in de tijd. Je kunt dan contact maken met wat er diep in je leeft, met het kind dat je vroeger was. 
N.B. Trance wordt ook wel hypnose genoemd, en de therapeut die daarmee werkt 'hypnotherapeut'.

 
Je hebt altijd het idee jonger te zijn dan je bent. Ik draag in mij alle vroegere gezichten, zoals een boom zijn jaarringen. Het is hun optelsom die van mij maakt wat ik ben. De spiegel weerspiegelt slechts mijn laatste gezicht, toch herken ik alle voorgaande.

Thomas TranstrŲmer, De herinneringen zien mij


© Face ŗ face, praktijk voor counseling en integratieve psychotherapie in Sint-Michielsgestel (Maaskantje)